Тернопільський «Фронт Змін» закликає відстояти свої права

Тернопільський «Фронт Змін» закликає відстояти свої права

Відбулося засідання Тернопільського обласного Комітету опору диктатурі, у якому взяли участь представники політичної партії «Фронт Змін», опозиційні націонал-патріотичні партії та громадські організації Тернопільщини.

 

 

На ньому було прийнято рішення у четвер, 29 вересня, близько 12 години зібратися представникам і прихильникам опозиційних до чинної влади сил краю, а також ветеранам-чорнобильцям та афганцям під стінами обласної держадміністрації відстояти свої законні права.

За словами члена партії «Фронт Змін» Петра Гринчишина, мітинг відображатиме негативне ставлення національно-патріотичних сил до кроків  влади та останніх подій, що відбуваються в країні. Протестувальники виступатимуть проти зменшення обсягів фінансування соціальних гарантій пенсіонерам-чорнобильцям, афганцям та іншим категоріям громадян, приватизації Почаївської лаври, вилучення з підручників історії сторінок боротьби народу за незалежність України, впровадження, так званої, земельної реформи та наступу на українську мову.

«Нам розповідають, що немає грошей на виплати для чорнобильців та афганців, — каже Петро Гринчишин. — Водночас виділяються величезні суми на будівництво вертолітних майданчиків, шкіл, бібліотек тощо. Так, області виділили 18 мільйонів на добудову архіву, при чому в обласному бюджеті є “дірка” у 111 мільйонів по “захищених”, соціальних статтях.  Ці кроки влади є доволі зрозумілими, адже із соціальних виплат “відкатів” не отримаєш, на відміну від будівельних проектів».

«Ми маємо закликати своїх прихильників, своїх активістів, пересічних громадян прийти на цей мітинг, проявити свою громадянську позицію. Також запросити чорнобильців, афганців, пенсіонерів – усіх, хто може прийти захистити свої права. А ми маємо їм гарантувати спокій і безпеку на місці», — додав він.

Пікет підтримали громадські організації області. Кажуть, якщо влада не почує їх з Тернополя  — попрямують у Київ.

Bookmark Facebook JJ vkontakte twitter